2016/04/28

Samsung BD-J5500 curve Blu-ray player

Home Theater / Player / Blu-ray Player / Samsung


Blu-ray player yang bentuk ''lengkung'...(curve)
rekaan yang luar biasa.



  • Experience the next level of Full HD 3D entertainment



    Boleh mainkan piring-piring:

    3D Blu-ray / Blu-ray Video /DVD-Video/DVD±R/DVD±RW

    CD DA/CD-R/CD-RW / VCD 1.1

    banyak Format video boleh jalan:

    MPEG2/4  / DivX / DivX HD / AVCHD / MKV / WMV/ RMVB / MPO

    dan juga gambar Jpeg..





    Enjoy 250 + Apps from Opera TV Store






    ada lubang "LAN", boleh tengoh YOUTUBE dan pilih gambar Youtube dangan hand set..

    juga ada Coxial digital output ,untuk sambung ke amplifier digital..



    lubang USB ada kat depan ,mudah untuk sambung externer hard disk atau UBS fresh drive...





    Diamensi produk :(WxHxD) // 290 x 39x 221 mm
      
    Berat bersih : 1.0 kg 














    Malaysia / Kedah / Alor Setar / Sentosa Plaza / Pertama Audio Trading / Contact 




    Home Theater / Player / Blu-ray Player / Samsung

    2016/04/22

    TACH TH861TS wall mounted speaker

    public address system / speaker / wall speaker / Tach


    PA Speaker 8" , gantung dinding.

    warna putih .

    sesuai untuk pengumuman , bilik mengajar,atau memberi taklimat,dan ceramah.
    ( suara orang cakap yang jelas .)
    senang keluar bunyi VOCAL .
















    dah ada "margins trans" kat dalam.

    boleh pilih watt nak guna, nak bunyi derai atau pelan.

    Fixed input:1W/ 3W/ 6W
    Input:100V



    Loudspeaker:8 Inches
    Frequency response:150Hz ~ 16KHz
    Sound level : 92db (1M/1KHz)
    Casing Material: ABS Resin
    Main Color: White
    Dimension:228mm(W) × 265mm(H) × 135mm(D)











    Malaysia / Kedah / Alor Setar / Sentosa Plaza / Pertama Audio Trading / Contact 





    public address system / speaker / wall speaker / Tach

    2016/04/14

    NAD C316BEE stereo integrated amplifier


    NAD C316BEE


    Amplifier Stereo dua channel yang bajet.
    kuasa sungguh pun 40W, tapi bunyi macam 100W.

    bunyi yang lembut, dapat dinikmati.



     Continuous output power into 8Ω: 40W


     THD + Noise :<0.01% 

    THD yang rendah ,bunyi bising yang amat rendah sekali.





    Malaysia / Kedah / Alor Setar / Sentosa Plaza / Pertama Audio Trading / Contact 



    Tone adj :

    Treble :±5dB at 10kHz ±8dB at 100Hz 

    Bass  : ±8dB at 100Hz 



    NAD C316BEE




    Gross Dimensions (W x H x D) :
    Net Weight : 5.52 kg




    2016/04/07

    Transaudio portable PA system


    presentationportable PA / Transaudio

    senang dibawa ke mana-mana,buat ceramah ,atau function ....


    ada dua model :12" ( TAS-2012B)  / 15" ( TAS-2015B)





    buid in USB fresh drive player

    dalam ada battery , boleh guna di tempat yang tidak current lectrik .





    setiap ada sekali dua unit wirless MIC tanggan.










    wireless mic gunakan dua biji AA battery untuk berfunsi.



    sekali dangan remove control untuk pilih lagu USB fresh player.


    pemegang boleh boleh laras, tarik naik ,lebih mudah di tarik seperti luggage case. 


    Malaysia / Kedah / Alor Setar / Sentosa Plaza / Pertama Audio Trading / Contact 



    model 15" ( TAS-2015B) pakai cable figures 8, untuk sumber letrik AC.
    manakala model 12" ( TAS2012B) , guna adapter AC to DC..




    ada AUX in RCA socket , boleh sambung player DVD,laptop atau handset ..



    di tempat bawah speaker ada lubang yang boleh kunci ,
    utuk pasang di TRIPOD stand pro speaker.


    presentation / portable PA / Transaudio

    2016/04/01

    Audio Spec BFA6200 banana plug





    kepala speaker kabel....( Banana plug )
    sambung di speaker kabel ,pakai cucuk saja di amp dan spekaer,
    tak payah pakai pusing.











    ada screw utok mengetakan speaker kabel , tak payah SOLDERING.


    Malaysia / Kedah / Alor Setar / Sentosa Plaza / Pertama Audio Trading / Contact

    Audio Spec BFA6200 banana plug 

    Hi-Fi / accessory / banana plug /  Audio Spec